top of page

KURSER

Sorgbearbetning, kursupplägg

Under kursen genomför du som sörjande ditt eget sorgearbete. Jag som kursledare ger instruktioner, men det är du som gör din bearbetning. Kursen är ett sätt att förmedla kunskap och erbjuda stöd så att du kan genomföra ditt sorgearbete.

 

Första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra, går igenom kursupplägget, delar ut kursmaterial och bok, diskuterar åtaganden och känslomässigt stöd, samt delar ut en första hemuppgift.

Övriga sju kurstillfällen har följande upplägg:
Inledningsvis går vi igenom dagens tema och besvarar eventuella frågor som kan ha uppstått sedan förra träffen. Därefter går vi igenom veckans hemuppgift. Avslutningsvis ges en ny hemuppgift och vi skiljs åt tills nästa kurstillfälle. Skulle frågor på hemuppgiften uppstå mellan våra träffar så ingår även möjligheten att ringa för vägledning.

Praktisk information
Kurslängd: 8 veckor
Omfattning: Ett möte á 60 minuter per vecka, samt cirka 1-2 timmar för hemuppgifter
Kursledare: Lotta 
Avgift: 5.900 kr inkl moms för privatperson. Pris för företag enligt offert.
 

Stödjande samtal - i behov av någon som lyssnar

En av mina styrkor är att lyssna. I bland finns det ingen att tala med. Det kanske inte går att tala med nära och kära om just det du vill tala om. Jag lyssnar, jag hjälper dig att komma vidare i ditt liv. Med mig kan du bolla dina tankar och känslor. Kommunikation är viktigt och det är viktigt att få prata om hur du som människa känner och tycker. Det är ett stort stöd att kunna samtala med någon oberoende för att reda ut vad som är vad för att du ska komma vidare. Det jag erbjuder är att vara en samtalspartner som varken värderar eller dömer det som sägs. Min del är att lyssna och vara ditt stöd.

Stödjande samtal
bottom of page